Feldolgozás
loading

Webtárhelyet vásárolna? Nem biztos a dolgában?
Segítünk!


Felsoroljuk azokat a legfontosabb szempontokat, amelyek alapján szerintünk érdemes a különböző tárhely csomagok illetve különböző szerver hoszting vagy virtuális szerver hoszting megoldások közül választania.

 1. KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG
 2. FÜGGETLENSÉG
 3. TELJESÍTMÉNY
 4. RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS

KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG

Sokak számára a legfontosabb az ár, mert
 • még bevezetés alatt álló terméket hirdetnének
 • vagy éppen frissen induló cégnek szeretnének weboldalt
és vagy azért, mert nem biztosak a termék sikerében vagy azért, mert a cég induló forrásai szűkösek, szeretnék a legkedvezőbb árú megoldást választani.

Ha Ön éppen ebben a helyzetben van kérjük, ne is olvasson tovább, induló weboldalak számára a két legkedvezőbb árú webtárhely csomagunkat tudjuk ajánlani:
 • Alpha webtárhely csomag
  400 Mb-os reklámmentes tárterület, 1 db e-mail fiók, PHP támogatás és cPanel használati lehetőség. Évente 1600 Ft + Áfa.
 • Microsite webtárhely csomag
  400 MB-os reklámmentes tárterület 1 db e-mail fiók, 1 db MySQL adatbázis, PHP támogatás és cPanel használati lehetőség. Évente 2200 Ft + Áfa.

 • Amennyiben nincs még domain neve, 2700 Ft + Áfa/2év (átszámolva 1350 Ft + Áfa/év) díjért regisztrálhat hozzá .hu végződésű domain nevet. A domain igénylését a domain igénylés menüpontban lehet elindítani. A cPaneles felület könnyen átlátható, magyar nyelven is elérhető, kényelmes adminisztrációt biztosít a webtárhely kezeléséhez. Az angol nyelvű demo változatot a cPanel Demo link alatt próbálhatják ki.
  Teljes webtárhely csomag árlistánk


  Másoktól való függetlenség

  Milyen hátrányai vannak a webhostingnak?
  Közös webszerver esetén vannak bizonyos korlátozások, amelyek szükségesek az együttes folyamatos működés biztosítás érdekében.
  • Ilyen például a levélküldési limit, amely egy adott domainről maximum 50 db e-mail kiküldését teszi lehetővé óránként. Erre azért van szükség, hogy az SMTP szerver ne kerüljön spam listára, ellenkező esetben Ügyfeleink arról a szerverről a listáról való lekerülésig nem, vagy csak korlátozottan tudnak e-mailt küldeni.

   A korlátozást a webtárhely csomaghoz való dedikált ip cím vásárlásával tudják elkerülni azon Ügyfeleink, akik erre igényt tartanak. Az önálló ip címmel rendelkező Ügyfél nem a közös ip cím, hanem a bérelt ip cím használatával küldi ki leveleit, illetve azon az ip címen érhető el weboldala is. Ebben az esetben a bérelt ip cím használatáért kizárólagosan felelős, az esetleges spam listára való felkerülés esetén a helyzetet Neki kell rendeznie. Ezzel együtt viszont nem érinti hátrányosan más ip címek spam listára való kerülése, illetve az óránként küldhető levelek száma sincs korlátozva.

  • Hátrányként jelentkezhet még, ha egy fejlesztő közvetlenül a webszerveren fejleszti weboldalának kódját és valamilyen olyan hibát vét, aminek hatására a közös webkiszolgáló belassul. Nagyon ritka az ilyen eset, de azok számára, akik ezt semmilyen körülmények között nem engedhetik meg maguknak másoktól független kiszolgálóra van szüksége.

  • Ez akkor is igény lehet, ha weboldalának fejlesztője egyedi technikákat, egyedi tűzfal vagy más speciális rendszer beállításokat szeretne használni.

  Ilyen esetekben van szükség virtuális, bérelhető, vagy saját szerver elhelyezésre.


  A virtuális szerverek vagy más néven VPS-ek (Virtual Private Server - Virtuális Saját Szerver - röviden: virtuális szerver) nagy előnye, hogy ugyan közös szerveren futnak, de az erőforrások pontosan meg vannak határozva, melyik virtuális gép mennyi processzoridőt, memóriát és háttértárat használhat. Ezt a fajta szeparációt ma már minden korszerű VPS szerver tudja.

  Cégünk kizárólag olyan virtualizációs eljárásokat alkalmaz, amelyben ezek meghatározhatóak. Ellenkező esetben a VPS-ként árult szolgáltatás nem különbözne egy webhosting szolgáltatástól. A pontos erőforrás-kiosztás biztosítja azt, hogy ne fordulhasson elő olyan eset, amikor egy Ügyfél úgy terheli le a szervert, hogy az másokra is hatással legyen.

  Működését tekintve, majdnem teljesen olyan mint egy saját szerver, bizonyos tekintetben jobb is. A virtuális gépeket vagy kliens programmal, vagy webes felületről lehet kezelni, ha programhiba miatt megáll a virtuális gép, bármikor újra lehet indítani távolról a kezelőfelület segítségével. Ezt a szerverek vagy bérelhető szerverek közül nem mindegyikkel lehet megtenni.
  A VPS-ek kezdettől fogva önálló ip címmel rendelkeznek, így nem kell más Ügyfelek levelezési problémájából eredő hátrányra számítani.

  A VPS csomagjaink közül a legkedvezőbb árúak a teljesítményt és használhatóságot is figyelembe véve a VMWare VPS csomagok:
  Legkedvezőbb árú a VMWare minimal VPS csomag
  VMWare VPS bérlet árak - teljes lista

  A VMWare VPS-ek további előnye, hogy míg a webes kiszolgálást jellemzően Linux és Unix alapú rendszereken végezzük, a VMWare VPS-ekre Windows operációs rendszer is telepíthető. Amennyiben Windows alapú webhostingra volna szüksége, a VMWare VPS-eket ajánljuk.

  Teljesítmény

  Mikor lehet szükség egyáltalán a szerverekre?

  A VPS-ek ugyan megfelelőek jópár weboldal kiszolgálására, de ahogyan nő a VPS keretrendszer által felügyelt virtuális gép, úgy növekszik az azt kiszolgáló szerver igénye is. A VPS-t kiszolgáló keretrendszer elhagyásával több lesz a hasznos teljesítménye a szervernek. Olyan feladatok esetében, ahol
  • nagy processzor igény
  • nagy memória igény
  • nagy I/O igény vagy több winchester használata szükséges egyszerre,
  ott szerver hosting vagy bérelhető szerver hosting ajánlott. Előfordulhat továbbá olyan helyzet is, hogy SSD eszközök és normál winchesterek hibrid használatával alacsonyabb költséggel, de ugyanolyan hatékonyan lehet üzemeltetni ugyanazt a kiszolgálót, mint egy azonos méretű VPS-t. A saját szerver vagy bérelhető szerver esetén a skálázhatóság és az egyéni elképzelések maximális érvényesülése a legfőbb szempont.

  Szerver elhelyezés és bérelhető szerver árlistánkat az alábbi linken tekintheti meg:
  bérelhető szerver árlista és szerver elhelyezés árlista

  Rendelkezésre állás mindenek előtt

  Mi történik akkor, ha a kiszolgáló hardver hiba miatt leáll?
  A kiszolgálókat folyamatos üzemre tervezik, ennek ellenére minden rendszer elromolhat egyszer. Ha valaki már pontosan tudja, mennyit veszíthet azzal, hogy webes szolgáltatása adott ideig nem elérhető, akkor pontosan tudja azt is mennyit ér meg neki egy magas rendelkezésre állású rendszer bérleti díja. A HA (HA - High Avability - Magas rendelkezésre állású) rendszereket VMWare VPS-ekkel egyszerre legalább két bérelhető szerveren üzemeltetjük. A magas megbízhatóságú rendszereinket két csoportba soroljuk: fail over és fault tolerant.
  • Fail over: a hardver meghibásodás esetén az addig működő rendszer leáll, az azt figyelő rendszer ezt érzékeli és elindítja helyette a tartalék rendszert. Ilyenkor a leállás és a tartalék elindítása között bizonyos idő eltelik, de az átállás automatikus, ugyanúgy végbemegy akkor is, ha a hiba épp hajnali 2-kor történik. Az észlelt hibáról jelzést küld az üzemeltetőnek, az üzemeltető pedig elvégzi a hardver cseréjét.

  • Fault tolerant: két hardver működik folyamatosan, mindkettő elvégzi ugyanazt a feladatot, a felügyelő rendszer azt szabályozza, hogy melyikről érkezhet válasz és melyik marad tartalékban, mindkét rendszert folyamatosan ugyanabban az állapotban tartja a két különálló hardveren. Amennyiben valamelyik hardver elérhetetlenné válik, a másik egyedül működik tovább, minden beérkező kérésre az a gép fog válaszolni. Ilyenkor természetesen riasztást küld az üzemeltetőnek az észlelt hibáról, az üzemeltető feladata, hogy a hibás hardver elemet cserélje és újra működőképesen visszahelyezze a felügyelő rendszer alá.
  A magas rendelkezésre állású bérelhető szerver árlistánk az alábbi linken tekinthető meg:
  HA bérelhető szerver árlista

  Amennyiben olyan hosting igénye merült fel, amelyek a felsorolt eszközök egyikével sem sem oldható meg, de szeretne rá árajánlatot kérni, ne habozzon, írjon nekünk a Kapcsolattartó ablakon keresztül.

  Nyitottak vagyunk az egyedi problémákra, tegyen minket próbára!


  Budapest, 2019-09

  23VNet KFT.
  webhosting serverhosting
  hostit.hu Facebook page 
  hostit.hu Googleplus page
  Cégnév: 23VNet KFT.
  Adószám: 12188224-2-43
  Közösségi adószám: HU12188224
  Általános kérdések: info@hostit.hu
  Egyeztetés számlázásról: szamla@hostit.hu
  Iroda: 1132 Budapest, Victor Hugo 11. Alfa irodaház A2010
  Telefonszám: +36-1-8089886
  Ügyfélszolgálati idő: Munkanap 9:00-tól 17:00-ig